Spring til indhold

Hjulby

Hjulby er Nyborg kommunes mindste sogn, målt på areal. 

Hjulby er en lille landsby, der ligger som en skøn oase ca. 5 km fra Nyborg, 15 km fra Kerteminde og 29 km fra Odense. 

I 2022 beboet af 405 indbyggere. 

I Hjulby bor der både unge mennesker, der lige har købt deres første hus, småbørnsfamilier, men flest er familier, hvor børnene er fløjet fra reden, samt ældre der har boet der i rigtig mange år. Hussalg sker oftest ved ældre, der sælger til unge. En flydende og naturlig udvikling. 

Denne lille perle af en landsby ligger midt i den skønneste natur. Med marker og smukke stier hvor end man vender sig. 

Hjulbys store og dejlig sportsplads bliver flittigt brugt. Der er legeredskaber, musikinstrumenter, motionsredskaber, boldvæg, basketballnet, fodboldmål, bord/bænkesæt og grill.  

Hjulby rummer også nogle firmaer. Læderfar, der sælger lædervarer af bedste kvalitet, en vognmand, et drejeri, en kirke og et forsamlingshus. 

I forsamlingshuset er der arrangementer som fx julebinderi, kreative kurser mm. Som beboer i Hjulby, kan man frit låne forsamlingshuset til afholdelse af arrangement, så længe alle i Hjulby er inviteret.

Selvom Hjulby ligger på landet, med alle de skønne ting, der hører sig til, er der ikke langt til Nyborg, hvor der er et hav af indkøbsmuligheder, strand, skove, svømmehal, idrætshal, biograf, gågader, museer, kulturhus, folkeskoler, gymnasium, handelsgymnasium, friskole, privatskole, bibliotek og meget andet. 

Går turen den modsatte vej, mod nabolandsbyen Aunslev, findes der både pizzeria, børnehave, skole og idrætsforeninger. 

Der er gode busforbindelser i Hjulby, både til Nyborg, Kerteminde og Odense. Der er cykelsti til nyborg og delvist til Avnslev. Der er gode busforbindelser til skolerne i Avnslev/Ullerslev.  

Der er tilkørsel til motorvejen lige rundt om hjørnet. 

88 % af Hjulbys ejendomme fik i 2022 indlagt fjernvarme. 

Hjulby beboerforening/landsbyråd har en facebookside, ”Hjulby Beboerforening” med billeder, artikler, oplysninger, betragtninger fra Hjulby, debatter, informationer fra beboere og beboerforeningen/landsbyrådet og meget mere. 

I Hjulby er der to infotavler, hvor bla referater samt landsbybladet ”Hjulby-Nyt” bliver hængt op. Hjulby-Nyt husstandsomdeles også og udkommer efter behov 3-6 gange årligt. 

I Hjulby er der tradition for Sankt Hans fest på sportspladsen, hvor mange samles til mad og fællesskab og endnu flere støder til senere, når bålet med heks tændes. 

En ny tradition med et årligt musikarrangement forsøges, samt et sommerarrangement med nabolandsbyerne Aunslev og Bovense. I flere år, 2-3 gange årligt, er der holdt fællesspisning på skift i disse 3 landsbyer.